Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A reaktáns/termék mennyiségének számítása - gáz

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
312
Hány köbdeciméter 10048 Pa nyomású és 299,15 K hőmérsékletű nitrogén (N2) gáz fejlődik,
ha 42,00 gramm fém kobaltot (Co) tömény salétromsavban (HNO3) oldunk?
A reakcióegyenlet: 5 Co + 12 HNO3 = 5 Co(NO3)2 + N2 + 6 H2O
Ar(Co)=58,93; Ar(H)=1,01; Ar(N)=14,01; Ar(O)=16,00; R=8,314 J/(mol·K);
T/K= t/ºC + 273,15; (Az eredményt négy értékes jegyre adja meg!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Gázok, mennyiség, Termék, reaktáns, számítása
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Csatoltam képet.
0