Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tud ebben segíteni?|SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
713
Egy számtani sorozat harmadik, negyedik és ötödik tagjának összege 123.A sorozat differenciája 5.
Mennyi a sorozat 6.-ik tagja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Számtani sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_3+a_4+a_5=123`

Ha már az `a_6` a kérdés, akkor legyen az az ismeretlen.

`(a_6-3d)+(a_6-2d)+(a_6-d)` = 123

`3*a_6-6d` = `3*a_6-6*5=123`

`3*a_6=153`

`a_6` = `153/3` = 51
0