Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Mátrixos feladat.Nagyon sürgős
.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem rémlik az a `color(white).^tA` jelölés, de ha a mátrix transzponáltját ( https://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1trix_(matematika)#Transzpon%C3%A1l%C3%A1s ) jelöli, akkor:

`A^T = ((1,1,0),(0,1,0),(0,0,1))^T = ((1,0,0),(1,1,0),(0,0,1))`
`A + A^T = ((1,1,0),(0,1,0),(0,0,1)) + ((1,0,0),(1,1,0),(0,0,1)) = ((2,1,0),(1,2,0),(0,0,2))`
0