Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökszámítás , milyen x valós számokra értelmezhető ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A négyzetgyök alatti szám nem lehet negatív.

`(5x-1)/(x+3)>0`

zérushelyek:

`5x-1=0`
`x=1/5`

`x+3=0`
`x=-3`

Ezt gyorsan lefirkantod egy koordináta-rendszerben és meg is van. (csatolom a képet) `1/5`-nél megengedem az egyenlőséget, `-3`-nál nem, a nevező nem lehet nulla.

`D=]-∞, -3[cup[1/5, ∞[`

Módosítva: 2 éve
0

ez lemaradt
0