Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
368
Karikázd be az alábbi összességek közül a halmazok betűjelét, a nem halmazokét pedig húzd át!
A:= {szép házak}
B:={23 többszörösei}
C:={az osztályod tanulói}
D1:={a 6 pozitív osztói}
D2:={nem túl magas épületek}
E:={az év napos napjai}
F:={okos tanulók}
G:={az osztály kitűnő tanulói}
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A halmaz szót csak akkor használhatjuk, ha minden dologról egyértelműen eldönthető, hogy a halmazhoz tartozik-e, vagy sem.

Ez alapján:

Halmazok: `B`, `C`, `D1`, `G`

Nem halmazok: `A`, `D2`, `E`, `F`
0