Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kamatos kamat számításban szeretnék segítséget kérni,,, nagyon köszönöm előre is ha részletes megoldást tudna írni valaki :-)

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
Mennyi idő alatt nő ötszörösére a befektetett összeg, ha a bank mindvégig 4%-os évi kamatra köti le a pénzünket? A befektetés természetesen évenkénti kamatos kamattal számol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, érettségi, 12.osztály, kamatoskamat, befektetés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az annuitás feladatot már ellenőriztétek? Mi lett a vége?

`a_1=x`, `q=1","04`
`a_n=a_1*q^(n-1)=5*a_1`
`x*(1","04)^(n-1)=5*x` Mivel a betett összeg nem tud nulla lenni, így oszthatunk `x`-szel.
`(1","04)^(n-1)=5`
`log_(1","04)5=(n-1)`
`n-1=41","04`
`n=42,04` Tehát egy `4%`-os kamatos kamat mellett `43` év múlva nő a betétünk az ötszörösére.
Módosítva: 2 éve
0