Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8. osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
351
Tudna valaki segíteni ebben a feladatban?

Háromnaposra tervezett kerékpártúrank alkalmával az első nap 25km-t tettünk meg. A 2. nap megtettük a három napra tervezett út 30%-át ,a 3. napon pedig a három napra tervezett üt 1/5 részét.

A, a tervezett út hány százalékát tettük meg az első nap?
B, a tervezett út hány százalékát tettük meg a harmadik nap?
C, mekkora volt a három napra tervezett utunk?
D, mekkora utat tettünk meg a második napon?
E, a következő túrán 10 km-rel többet kerékpároztunk. hány százalékkal tettünk meg hosszabb utat az előzőnél?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A,

1. nap x%, második nap 30%, harmadik nap `1/5` = `20/100` = 20%. Az első nap tehát 100-30-20= 50%

B, A harmadik nap fentebb (20%)

C, Ha 50 % felel meg 25 km-nek, akkor a 100 % megfelel 50 km-nek.

D, 50 km-nek a 30%-a `50*30/100` = 15 km

E, Ha 50 km felel meg a 100 %-nak, akkor 10 km megfelel `10/50*100` = 20%-nak. Ennyivel volt hosszabb az út az előzőnél.
1