Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány kg 20% os savat kell önteni 5kg 50%oshoz ha 40%os savat akarunk kapni

Főoldal » Általános iskola » Matematika
809

2) hany kilogramm 40% os savat öntöttek 8kg 10%os savhoz ha 45%os savat kaptak

3) 5kg 20% os sóoldathoz 3 kg vizet öntöttek. Hány százalékos oldatot kaptak
4) 5kg 20% os sóoldathoz 3kg sót adtak. Hány százalékos oldatot kapunk?
A válaszokat elöre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1, Keverési egyenletek:

`x*20+5*50=(5+x)*40`

`x=(5*50-5*40)/(40-20)` = 2,5 kg kell a 20 %-os oldatból.

2, Két hígabb oldatból nehezen tudunk töményebb oldatot csinálni, ennek nem lesz megoldása. De megpróbálhatod.

`x*40+8*10=(x+8)*45`

`x=(8*45-8*10)/(40-45)` = -56 kg

3, Keverési egyenletek:

`5*20+3*0=(5+3)*x`

`x=5*20/8` = 12,5 %-os lesz a kapott oldat.

4,

`5*20+3*100=(5+3)*x`

`x=(5*20+3*100)/8` = 50 %-os lesz az oldat.
0