Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2. a)
`(sqrt(2)+6*sqrt(50)+4*sqrt(8))*sqrt(2)=sqrt(2)*sqrt(2)+6*sqrt(50)*sqrt(2)+4*sqrt(8)*sqrt(2)=`
`=2+6*sqrt(100)+4*sqrt(16)=2+6*10+4*4=2+60+16=78`

b)
`(sqrt(63)-sqrt(700)+5*sqrt(28))*sqrt(7)=sqrt(63)*sqrt(7)-sqrt(700)*sqrt(7)+5*sqrt(28)*sqrt(7)=`
`=sqrt(441)-sqrt(4900)+5*sqrt(196)=21-70+5*14=21`

3. a)
`sqrt(8)+sqrt(2)-sqrt(50)=sqrt(4*2)+sqrt(2)-sqrt(25*2)=2*sqrt(2)+sqrt(2)-5*sqrt(2)=(-2)*sqrt(2)=-sqrt(4*2)=-sqrt(8)`

b)
`5*sqrt(27)-2*sqrt(48)+sqrt(75)=5*sqrt(9*3)-2*sqrt(16*3)+sqrt(25*3)=5*3*sqrt(3)-2*4*sqrt(3)+5*sqrt(3)=`
`15*sqrt(3)-8*sqrt(3)+5*sqrt(3)=12*sqrt(3)=sqrt(432)`

c)
`(7*sqrt(20)-sqrt(5))*(5*sqrt(45)-sqrt(500))=(7*sqrt(4*5)-sqrt(5))*(5*sqrt(9*5)-sqrt(100*5))=`
`(14*sqrt(5)-sqrt(5))*(15*sqrt(5)-10*sqrt(5))=13*sqrt(5)*5*sqrt(5)=65*sqrt(5)^2=65*5=325`
0