Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldott anyag tömegének meghatározás, ha ismert az oldat tömege

Főoldal » Középiskola » Kémia
351
Készítettünk 2 l 12 g/l-es NAOH oldatot. Hány gramm oldott anyag van
1. 3 dl oldatban?
2. 6 dl oldatban?
3. 5,5 dl oldatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, oldat, tömeg, ANYAG, oldott
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 liter oldatban van 12 g NaOH (ez jelenti azt, hogy 12 g/l-es az oldat)

a,

3 dl (0,3 l) oldatban van `0.3*12` = 3,6 g NaOH

b,

6 dl (0,6 l) oldatban van `0.6*12` = 7,2 g NaOH

c,

5,5 dl (0,55 l) oldatban van `0.55*12` = 6,6 g NaOH
1