Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
377
Előre is köszönöm a segítséget !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`7/8 * 7/2 = (7*7)/(8*2) = 49/16 = 3 1/16` vagy `(7/4)^2`

b)
`2 + 3/4 * 2/5 = 2 + (3*2)/(4*5) = 2 + 6/20 = 2 + 3/10 = 20/10 + 3/10 = 23/10 = 2 3/10`

c)
`(7/2 + 3/4) : 2/5 = (14/4 + 3/4) : 2/5 = 17/4 : 2/5 = 17/4 * 5/2 = (17*5)/(4*2) = 85/8 = 10 5/8`

d)
`7/2 + 3/4 : 2/5 = 7/2 + 3/4 * 5/2 = 7/2 + (3 * 5)/(4 * 2) = 7/2 + 15/8 = 28/8 + 15/8 = (28 + 15)/8 = 43/8 = 5 3/8`

e)
`14/8 : 7/2 = 14/8 * 2/7 = (14 * 2)/(8 * 7) = 28/56 = 1/2`
Módosítva: 2 éve
0