Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.)
Vegyszer mennyisége:
`3","7*1/10+2","3*2/15=37/100+23/75=(111+92)/300=203/300 ("liter")`
Víz mennyisége:
`3","7*9/10+2","3*13/15=333/100+299/150=(999+598)/300=1597/300 ("liter")`
Összes mennyiség:
`3","7+2","3=6 ("liter")`
Vegyszer hányada:
`203/300-:1800/300=(203/300)*(300/1800)=203/1800` a hat liter folyadéknak `203/1800`-ad része a vegyszer.

1