Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
406
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
`1","1*(1/9-:11/35)-:7/18=1","1*(1/9*35/11)-:7/18=1","1*35/99-:7/18=11/10*35/99-:7/18=`
`=7/18-:7/18=7/18*18/7=1`

`4/34*(6,5-2*(17/6+13/4))=4/34*(13/2-2*(34+39)/12)=4/34*(13/2-73/6)=`
`=4/34*(39-73)/6=4/34*(-34/6)=-2/3`
0

2. a)
`(8 - 8 * 7/4) - (5.5 - 11/2) = (32/4 - 56/4) - (11/2 - 11/2) = (32 - 56)/4 - (11 - 11)/2 = -24/4 = -6`

Mivel `11/2 = 5.5`, a második zárójelbeli rész értéke `0`, ami a kivonásra nézve semleges, tehát elhagyható. Így az első zárójel a teljes megmaradó részt közrezárja, tehát nyilvánvalóan semmi jelentőséggel sem bír. Azaz:

`(8 - 8 * 7/4) - (cancel(5.5) - cancel(11/2)) = 8 - 8 * 7/4 = 32/4 - 56/4 = (32 - 56)/4 = -24/4 = -6`
0