Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
`11/15 - 13/35 = 77/105 - 39/105 = (77-39)/105 = 38/105`

b)
`(5/6 + 2/9) * 24/5 + (7/20 - 7/8) * 30/7 = (15/18 + 4/18) * 24/5 + (14/40 - 35/40) * 30/7 =`
`(15 + 4)/18 * 24/5 + (14 - 35)/40 * 30/7 = 19/18 * 24/5 + (-21)/40 * 30/7 = (19 * 24)/(18 * 5) + (-21 * 30)/(40 * 7) =`
`456/90 + (-630)/280 = 12768/2520 + (-5670)/2520 = (12768 -5670)/2520 = 7098/2520 = 507/180 = 2 147/180`

c)
`(11/6 - 3/8) : 16/21 - 20 * (13/20 -5 /12) = (44/24 - 9/24) : 16/21 - 20 * (39/60 - 25/60) =`
`(44 - 9)/24 : 16/21 - 20 * (39 - 25)/60 = 35/24 : 16/21 - 20 * 14/60 = 35/24 * 21/16 - 20 * 14/60 = `
`(35 * 21)/(24 * 16) - (20 * 14)/60 = 735/384 - 280/60 = 3675/1920 - 8960/1920 = (3675 - 8960)/1920 = -5285/1920 = -1057/384`
Módosítva: 2 éve
1