Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
1097
1.) Egyik energiatakarékos izzónk naponta átlagosan
4,5 órán keresztül működik, eközben 36 Wh (wattóra) energiát fogyaszt.
a) Ha csak ez az egy izzó működik, akkor hányat
fordul a mérőóra korongja a 4,5 óra alatt?
b) Mennyi az izzó fogyasztása 24 órás működés
esetén?


2) A folyón lefelé halad egy motoros hajó, állandó
sebességgel. Percenként 52 m-t tesz meg. A folyón
felfelé viszont egy motorcsónak halad, ugyanúgy
állandó sebességgel, és percenként 34 m-t tesz meg
a) Milyen messze kerültek egymástól, ha 1 perc
telt el azóta, hogy találkoztak?
b) A találkozástól számítva mennyi idő telt el, ha
7,5 km-re vannak egymástól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia! 1/b-t tudom csak:
Ha 4,5óra 36WH, akkor 24óra x
-> 24×36=4,5x
->864=4,5x
->x=192
0

Engem is érdekelne az 1/a megoldása:(
1

Csatoltam képet.
0