Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a képen látható függvény képlete?

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, függvény, képlet, Középiskola, lineáris
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A lineáris függvény általános képlete: y = mx+b

m-et és b-t kell meghatároznunk.

b annyi lesz, ahol a függvény metszi az y tengelyt. b=1

A függvény meredeksége (m) :

Válasszunk ki két jól meghatározható pontot, legyen az egyik az A(2;-2), a másik a B(-2;4).

`m=(y_B-y_A)/(x_B-x_A)` = `(4-(-2))/(-2-2)` = `6/(-4)` = `-3/2`

A függvény képlete:

`y=-3/2*x+1`
Módosítva: 2 éve
1