Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány kilót tud leadni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
727
Egy 120kg-os ember szigorú diétába kezd,
így hetente súlyának 1.5%-át tudja leadni.
Hány kilót tud lefogyni
a) 5 hét alatt;
b) 15 hét alatt;
c) 20 hét alatt?

Hány hét múlva lesz 85kg-os?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x=(120 \ kg)/(1,015^5)=color(red)(111 \ kg)`


`x=(120 \ kg)/(1,015^15)=color(red)(96 \ kg)`


`x=(120 \ kg)/(1,015^20)=color(red)(89 \ kg)`


`85=120/(1,015^x)`

`x=log_("1,015") \ 120/85`

`color(red)(x=23,16)`

Tehát a 24. héten éri el az 85 kilót.
Módosítva: 2 éve
1