Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szorzattá alakítás 2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
y^3+9+3y^2+3y
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`y^3+3y^2+3y+1+8` = `(y+1)^3+2^3` = `(y+1+2)[(y+1)^2-2(y+1)+4]` = `(y+3)(y^2+3)`

vagy (és ez lesz az egyszerűbb):

`y^3+3y^2+3y+9` = `y^2*(y+3)+3*(y+3)` = `(y^2+3)(y+3)`
0