Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazműveletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Adott 4 halmaz.
A=1;2;3;4;6;12
B=2;3;5;7
C=0;1;2;3

Ezek részhalmazai az U-nak
U=0;1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13

Mi a következő halmazművelet megoldása?

(Elvileg a megoldás: 0;1;2;3;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13 de nem értem hogy a 2;3-at miért kell belevenni hisz számomra az a B metszet C és annak a komplementere kell, tehát minden azon kívüli elem. Vagy akkor én értelmezem rosszul a komplementer fogalmát
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nem értelmezed rosszul a komplementer fogalmát, ugye B és C metszetének a komplementere az 0;1;4;5;6;7;8;9;10;11;12;13 és ennek az Unióját kell venni az A-val, és az uniónál meg ugye elég ha legalább az egyik halmaznak az elem, és az A-nak az elem az 2 és a 3. Remélem ez így érthető, ha nem akkor írj és megpróbálom elmondani egyszerűbben vagy máshogy :)
0