Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora a labda tömege a víz tetején úszva

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
394
Mekkora annak a labdának a tömege, melynek átmérője 16 cm, a víz tetején úszva térfogatának 10-ed része merül a víz alá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
V=`(d^3*pi)/6` = `(16^3*3.14)/6` = 2145 `cm^3`

`V_("víz")` = `V/10` = 214,5 `cm^3`

`m_("víz")` = 214,5 g = `m_("labda")`
1