Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítenétek hogyan kell kiszámolni egy -egy virág árát?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
532
A virágárus elmondta, hogy ha egy szál szegfűt és egy szál gerberát köt egy csokorba, akkor az 320ft. Egy szál gerbera és egy szál rózsa csokorba kötve 10ft-al kerül többe, míg egy szál szegfű és egy szál rózsa 20ft-al kerül kevesebbe, mint a szegfű és a gerbera együtt. Azt is elárulta, hogy minden díszítésért minden esetben 50Ft ot számít fel.
Mennyibe kerül 1 szál gerbera díszitéssel,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`{(s+g=320-50=270),(g+r=320+10-50=280),(s+r=320-20-50=250):}`

`{(s,+,g,,,=,270,+),(,,g,+,r,=,280,):}`
`overline((,s,+,2g,+,r,=,550))`

`{(s,+,2g,+,r,=,550,-),(s,,,+,r,=,250,):}`
`overline((,,,2g,,,=,300))`

`g = 300 // 2 = 150`
gerbera díszítéssel: `g + 50 = 150 + 50 = color(red)200`

Továbbá:
`s = 270 - g = 270 - 150 = 120`
`r = 280 - g = 280 - 150 = 130`

Ellenőrzés:
`s + g = 120 + 150 = 270`
`g + r = 150 + 130 = 280`
`s + r = 120 + 130 = 250`
0