Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tuzdna valaki segíteni hogyan kell megoldani vagy elékezdeni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
304
Egy tájfutó versenyen az indulók egynegyed része korábban már nyert tájfutó versenyen aranyérmet -A többi résztvevő fele nyert már ezüst , vagy bronzéemet. A többi induló kétharmada része vett már részt korábban tájfutó versenyen , és 2 olyan versenyző volt akinek az életébe az első tájfutó versenye.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Összes induló: `x`
Nyert aranyat: `x // 4`, a többi: `x // 4 * 3`
Nyert ezüstöt vagy bronzot: `x // 4 * 3 // 2`, a többi: `x // 4 * 3 // 2`
Már futott: `x // 4 * 3 // 2 // 3 * 2`, a többi: `x // 4 * 3 // 2 // 3`
Először fut: `x // 4 * 3 // 2 // 3 = 2`
`x = 2 * 3 * 2 // 3 * 4 = color(red)16`

Ellenőrzés:
Nyert aranyat: `16 // 4 = 4`, a többi: `16 // 4 * 3 = 12`
Nyert ezüstöt vagy bronzot: `12 // 2 = 6`, a többi: `12 // 2 = 6`
Már futott: `6 // 3 * 2 = 4`, a többi: `6 // 3 = 2`
Először fut: `2 = 2`
0