Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem tudom hogy kezdjek hozzá

Főoldal » Középiskola » Matematika
612
Egy 6cm élhosszúságú ólomkockából hány db 1 cm sugarú gömb készíthető, ha a hulladék 8%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka térfogata `6^3`
Ebből a hulladék `6^3·"0,08"`
A hasznos anyag: `6^3·"0,92"`

Egy darab `r=1` sugarú gömb térfogata `4/3r^3π=4/3π`
Az `n` darab gömb éppen annyi, mint a hulladékon kívül a hasznos anyag:
`n·4/3π=6^3·"0,92"`

Ebből kijön az `n`.
1