Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jópofa feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hogy írjak valami értelmeset is :D Hátha valaki tanul belőle valamit.

A háromszög oldalainak hossza egyenlő a négyzetek oldalával tehát a négyzetek területének gyökével.

Érdemes kiszámolni a háromszögnek egy szögét majd 2 oldal és a közbezárt szög segítségével meghatározzuk a területet.

Koszinusz tétel a tompa szögre rendezve behelyettesítve és kiszámolva: `cosalpha=((sqrt1066)^2-(sqrt202^2+sqrt360^2))/(-2*sqrt202*sqrt360)=>color(red)(alpha=159,15°)`

Területe tehát: `T=(sqrt202*sqrt360*sin159,15°)/2=color(red)(48 \ cm^2)`
3