Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 11. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Sziasztok tudnátok nekem segíteni ebben a feladatban? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`b=14` `cm`

`beta=44°`

Felezzül el ezt a háromszöget az alaphoz tartozó magassága mentén, és akkor előáll egy derékszögű háromszög. Ebben van egy `(44°)/2=22°`-os szög, a szög melletti befogó a magasság, a szöggel szemközti az alap fele, az átfogó pedig a szár. Remélem, érthető rajz nélkül is.

`a)`

`sin22°=(a/2)/14`

`(a/2)=14*sin22°`

`a=28*sin22°≈10.49` `cm`

`b)`

`cos22°=(m_a)/14`

`m_a=14*cos22°≈12.98` `cm`

`T=(a*m_a)/2`

`T=(10.49*12.98)/2≈68` `cm^2`

`T=(b*m_b)/2`

`68=(14*m_b)/2`

`m_b=68/7≈9.71` `cm`
Módosítva: 2 éve
1