Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika | SOS | Számoljuk ki, számológép használata nélkül | 1 feladat | középiskola |

Főoldal » Középiskola » Matematika
345
Sziasztok, valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS, #matek, #matematika, #kozepiskola
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(12/(sqrt(6)+1)-4/(sqrt(6)-1)+2)*(4sqrt(6)+3)`


`12/(sqrt(6)+1)-4/(sqrt(6)-1)+2`

`(12(sqrt(6)-1)-4(sqrt(6)+1)+2(sqrt(6)+1)(sqrt(6)-1))/((sqrt(6)+1)*(sqrt(6)-1))`

`(12sqrt(6)-12-4sqrt(6)-4+10)/(5)=(8sqrt(6)-6)/5`


`(8sqrt(6)-6)/5*(4sqrt(6)+3)=((8sqrt(6)-6)*(4sqrt(6)+3))/5`

`(8*6*4+24sqrt(6)-24sqrt(6)-18)/5=color(red)(174/5)`
Módosítva: 2 éve
0