Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika | SOS | Végezzük el a következő műveleteket | 1 feladat | középiskola |

Főoldal » Középiskola » Matematika
294
Sziasztok, valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#SOS, #matek, #matematika, #kozepiskola, #feladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(sqrt(18x)+sqrt(50x)+sqrt(98x)-sqrt(8x))*(sqrt(32x)-sqrt(72x)+sqrt(162x))`

Kettészedem. Első fele:

`sqrt(18x)+sqrt(50x)+sqrt(98x)-sqrt(8x)`

`sqrt(3^2*2x)+sqrt(5^2*2x)+sqrt(7^2*2x)-sqrt(2^2*2x)`

`3sqrt(2x)+5sqrt(2x)+7sqrt(2x)-2sqrt(2x)=13sqrt(2x)`

Másik fele:

`sqrt(32x)-sqrt(72x)+sqrt(162x)`

`sqrt(2^2*2^2*2x)-sqrt(3^2*2^2*2x)+sqrt(9^2*2x)`

`4sqrt(2x)-6sqrt(2x)+9sqrt(2x)=7sqrt(2x)`


`13sqrt(2x)*7sqrt(2x)=color(red)(182x)`
0