Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
451
Előre is köszönöm a segítséget .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) `8192/1024=2^13/2^10=2^3=8`

b) `5000/6250=(2^3*5^4)/(2*5^5)=2^2/5=4/5=0","8`

c) `2016/5292=(2^5*3^2*7)/(2^2*3^3*7^2)=2^3/(3*7)=8/21`

d) `4356/7623=(2^2*3^2*11^2)/(3^2*7*11^2)=2^2/7=4/7`

e) `9360/5408=(2^4*3^2*5*13)/(2^5*13^2)=(3^2*5)/(2*13)=45/26`
Módosítva: 2 éve
0