Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabályos háromszög oldala

Főoldal » Középiskola » Matematika
628
Számítsd ki a szabályos háromszög oldalát, ha a beírt körének hossza 12π cm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kör sugara `r=(12π)/(2π)=6\ cm`
A kör középpontja szabályos háromszögnél egyben a súlypont is, ami a súlyvonalat harmadolja. Vagyis a súlyvonal (ami ugyanaz a szabályos háromszögnél, mint a magasság), az `m=6·3\ cm`

Ha a szabályos háromszög oldala `a`, akkor a magassága `a·sqrt3/2`:
`a·sqrt3/2=18\ cm`
számold ki `a` értékét ebből...
0