Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen messze van egymástól a két város?

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
Az A városból egy autó indul B város felé állandó 68 km/h sebességgel. A B városból 20 min elteltével egy másik autó indul az A város felé 54 km/h sebességgel. Milyen messze van egymástól a két város, ha az autók az első indulása után 71 min múlva találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Távolság, idő, sebesség, gyorsulás, Kinematika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Váltsuk át a perceket órába: `20perc=1/3 óra`, míg a `71perc=71/60óra`
Az `A` autó által megtett út a következő: `71/60(h)*68((km)/h)=1207/15(km)=~80","47(km)`
A `B` autó által megtett út a következő: `(71/60(h)-1/3(h))*54((km)/h)=459/10(km)=45","9(km)`
A két távolság összege adja a két város távolságát: `1207/15(km)+459/10(km)=3791/30(km)=~126","37(km)`
0