Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
511
Egy szimmetrikus trapéz alapjai 10 és 6 cm hosszúak, szárai 2,5 cm-esek. Számítsa ki a trapéz szögeit és területét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hegyes szögei: `cosalpha=((a-c)/2)/b=((10-6)/2)/(2,5)=>color(red)(alpha=36,87°)`

Tompa szögei: `beta=(360°-2alpha)/2=(360°-2*36,87°)/2=color(red)(143,13°)`

Magassága: `m=b*sinalpha=2,5*sin36,87°=color(red)(1,5 \ cm)`

Területe: `T=((a+c)*m)/2=((10+6)*1,5)/2=color(red)(12 \ cm^2)`
0