Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
394
Az alábbi házifeladatomhoz szeretnék kérni segítséget. Megcsináltam,de nem tudom hogy jó-e? Az első feladatnál pl: a megoldásban 18 szerepel. Nekem 10. Ne tudom hol rontottam el. Tudna benne valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`(3e+2)/6-(2e-2)/3=-2`

`3e+2-2(2e-2)=-12`

`3e+2-4e+4=-12`

`-e+6=-12`

`-e=-18`

`color(red)(e=18)`




2.)
`(2f+2)/3-(2f+2)/4=(2f+2)/12`

`4*(2f-2)-3*(2f+2)=2f+2`

`8f+8-6f-6=2f+2`

`2f+2=2f+2`

Tehát `color(red)(f in RR)` f bármely értéke esetén létrejön az egyenlőség.



3. Az jó.




4.)
`3-(x+2)/2=5-x`

`6-(x+2)=10-2x`

`6-x-2=10-2x`

`color(red)(x=6)`
1