Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segíts fontos

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
csatolom a képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
hf, Kerlek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`2^-3=1/2^3=1/8=color(red)(0,125)`



b.)
`(-3)^-2=3^-2=1/3^2=color(red)(1/9)`



c.)
`(1/3)^-2=3^2=color(red)(9)`



d.)
`(-2/3)^-1=-3/2=color(red)("-1,5")`



e.)
`(5^-3)^-2*(5^4)^-3*5^7=5^6*5^-12*5^7=5^(6-12+7)=color(red)(5)`



f.)
`((5^-2)^-3*(5^3)^-5)/((5^2)^3*(5^-7)^2)=(5^6*5^-15)/(5^6*5^-14)=(5^-9)/(5^-8)=1/5=color(red)(0,2)`
0