Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
294
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`8,5*10^(2x+5)=8.500`

`10^(2x+5)=1.000`

`2x+5=log_10 \ 1.000`

`2x+5=3`

`2x=-2`

`x=-1`




b.)
`4,55*1,2^x=3,64`

`1,2^x=0,8`

`color(red)(x=log_(1,2) \ 0,8)`
0