Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ki tudja részletesen leírni a számítást?

Főoldal » Középiskola » Kémia
383
10 a 26-on db nitrogén-klorid molekula hány g?
Lépésről -lépésre le tudná valaki írni a számítás menetét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M=42g/mol`

`n=m/M`

`n=N/(N_A)`

`N/(N_A)=m/M`

`m=(M*N)/(N_A)=(42*10^(26))/(6*10^(23))=7000g`
1