Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladatom

Főoldal » Általános iskola » Matematika
338
Matek házi feladatomhoz szeretnék kérni segítséget. Egyenletek. Megcsináltam, csak nem tudom hogy jó-e. ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia szerintem jól oldottad meg
1

Első példánál az utolsó előtti sornál nem `-21x`-szel osztasz, hanem csak `-21`-gyel, és akkor az eredmény nem `3","3333`, hanem `-3","3333`. Ha nem baj ilyen esetben szebb törtben kifejezni az eredményt `x=-10/3`
Amúgy logikai bukfenc nincs benne.
Második példánál is az utolsó előtti sorban nem `-15y`-nal osztasz, hanem `-15`-tel. Itt nem rontottad el az előjelet. Itt is inkább `y=-141/15=-47/5`
Amúgy itt sincs más baj.
1