Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika! Sos!Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
342
Negatív egész számokat irjatok nekem 10 db kell! Pl: csatolom a képet!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
10 db negatív egész számot felírni nem nehéz dolog. Ilyenek például a következő számok: `-1, -3, -55, -61, -10^18, -7777, -88, -41^43, -2, -16` stb. A csatolt kép alapján az a sejtésem, hogy neked nem erre volna szükséged, hanem 10 db. negatív egészeket felhasználó algebrai kifejezésekre. Lássuk a medvét! `2^(-3)=1/2^3=1/8` és `3^(-4)=1/3^4=1/81` és `5^(-5)=1/5^5=1/3125` és `3+8^(-1)+61^(-1)=3+1/8^1+1/61^1=frac{1533}{488}=3,1413...` és `(-7)^(-3)=-1/7^3=-1/343` és `(2/3)^(-2/3)=frac{3^(2/3)}{2^(2/3)}=frac{root(3)(9)}{root(3)(4)}=root(3)(9/4)`. Valamint hasonló példák betükifejezésekkel: `(3-x^3)^(-2/3)=frac{1}{root(3)((3-x^3)^2)}` és `V_1^(1-4)/T_1=frac{V_1^(-3)}{T_1}=frac{1}{V_1^3*T_1}` és `a^(-k)/b^(-m)=frac {1/a^k}{1/b^m}=b^m/a^k` és `(x^(-3)+3^(-2))^(-1)=(1/x^3+1/3^2)^(-1)=((9+x^3)/(9x^3))^(-1)=frac{9x^3}{9+x^3}`, feltéve ha `x ne root(3)(3)`, `V_1*T_1 ne 0`, `ab ne 0`, `x ne 0` és `x ne -root(3)(9)`.


Módosítva: 2 éve
0