Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi gyakorlás

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Segítséget szeretnék kérni az alábbi feladatokhoz! Nem nagyon tudom hogy, hogy kezdjek hozzá!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) A kérdés az, hogy az adott függvény milyen `x`-ek esetén lesz `0`.
`(x-2)^2-3=`
`x^2-4*x+4-3=0`
`x^2-4*x+1=0`
Megoldó képlet: `x_(1.2)=((-b)pm sqrt(b^2-4*a*c))/(2*a)`
Helyettesítsük be a betűk helyére a számokat.
`a=1`; `b=-4`; `c=1`
`x_(1.2)=(4pm sqrt(4^2-4*1*1))/(2*1)`
`x_(1,2)=(4pm sqrt(16-4))/2`
`x_(1,2)=(4pm2*sqrt(3))/2`
`x_(1,2)=2pm sqrt(3)` ezen a két helyen lesz a függvényünk 0.

2.
Kezd el tologatni a vektorokat, és azt az állapotot írd le, aminek a kezdő pontja F és végpontja B
Több megoldás is lehetséges.
Talán az egyik legegyszerűbb:
`FB=a+b`, de akár meg is fordíthatjuk a sorrendet:
`FB=b+a`, de ugyan ilyen jó a következő:
`FB=2a+c`

-1