Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ohm törvénye

Főoldal » Általános iskola » Fizika
396
Sziasztok
Ebben a háziba a 6-os és a 7 -es tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A könyvedben ez a három összefüggés benne van: `R=U/I`, `U=I*R`, `I=U/R`
6.) a harmadiktól a hiányzó dolgok!
`R_1=R_2`

`I_1` < `I_2`

`U_1` < `U_2`

7.)
`R=113(Ω)`
`R=5(Ω)`
`U=18(V)`
`I=1(A)`
`R=60(Ω)`
`R=45(Ω)`
`U=0","48(V)`
`I=10(A)`
1