Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
391
Valaki le tudná vezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(sin(x)^3*cos(x)^2)/(x^4+x^2)=((4sin(x)^2cos(x)^2)(sin(x)))/(4x^2(x^2+1))=`
`=(frac{sin 2x}{2x})^2*frac{sin x}{x^2+1}`. A fenti átalakítások után látható, hogy a szorzat
első tényezője 1-hez, míg a második tényező 0-hoz tart, így a kérdéses határérték is zérus.
Ennyi elég?
Módosítva: 2 éve
0