Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határérték

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Valaki le tudná vezetni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`lim_(x->0)frac{1-sqrt(cos x)}{x}=lim_(x->0)frac{(1-sqrt(cos x))(1+sqrt(cos x))}{x(1+sqrt(cos x))}=`
`=lim_(x->0)frac{(1-cos x)(1+cos x)}{x(1+sqrt(cos x))(1+cos x)}=`
`lim_(x->0)frac{sin^2 x}{x(1+sqrt(cos x))(1+cos x)}=lim_(x->0)frac{sin x}{x}
*lim_(x->0)frac{sin x}{(1+sqrt(cos x))(1+cos x)}=1*frac{0}{4}=0`.
Felhasználtuk a már tanult `lim_(x->0)frac{sin x}{x}=1` összefüggést.
Módosítva: 2 éve
0