Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki nagyon de nagyon egyszerűen megmondaná hogy a legegyszerűbben hogy kell kiszámolni ezeket + Mivel kell kezdeni, stb. Válaszokat előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
(+4)*(-8)+(-90):(-3) =

5-[6-(10-8] =

(-4)*(+3)*(-2)*(-6) =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Műveleti sorrend: előbb a hatványozás-gyökvonás (de gyanítom, hogy még ezt nem tanultátok) majd a szorzás-osztás, aztán az összeadás-kivonás. Az azonos szintű tevékenység balról jobbra haladás.
Ebbe a sorrendbe a zárójelek bezavarnak.
`(+4)*(-8)+(-90)-:(-3)=` szorozzuk /osszuk el a dolgokat, figyelve, hogy `+*+"="+", " -*-"="+", " +*-"="-", " -*+=-`
`(-32)+(+30)=2`

`5-[6-(10-8)]=5-[6-(2)]=5-(6-2)=5-(4)=5-4=1`

`(-4)*(+3)*(-2)*(-6)=(-12)*(-2)*(-6)=(24)*(-6)=(-144)=-144`
0