Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

2 álltalános iskolás feladat: Terület/kerületszámitás.SOS reggelre 2 es és 9 es feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
657
2 es és a 9 es . Feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, Kerület, sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2)
Ebben valami galiba van. Azt mondja, hogy az AC szakasz 14 centivel hosszabb az AC szakasznál, vagyis önmagánál. Ez biztos elírás. Nem tudom, mi lehet az igaza feladatszöveg...

9)
Az "ár" mértékegység jó régi, 100 m²-t jelent. Rokona a "hektár", azt ma is használjuk még, az 100 ár (a "hekto" azt jelenti, hogy 100).

Az "ár" egyébként mondjuk egy 10m×10m-es valaminek a területe, az egy nagyobb családi háznak felel meg. A hektár meg mondjuk egy 100m×100m-es szántóföld területe, az egy jókora darab szántóföld.

`T=72\ "ár" = 72·100\ m^2 = 7200\ m^2`
`a=90\ m`
`T=a·b \ \ \ -> \ \ \ b=T/a=(7200)/(90)m=...\ m`

Miután megvan `a` és `b` is, a kerület `2a+2b` lesz.
1