Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számíts ki a szorzasokat es egyszerűsíts ahol tudsz

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
végezd el a következő szorzások ha lehet akkor egyszerűsítsd is az 1 nél nagyobb törteket Írd át vegyes szám alakja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Vegezd el a muveleteket!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7. a)
`4/15*3=4/5`
b)
`5/42*14=5/3=1 2/3`
c)
`7/36*12=7/3=2 1/3`
d)
`7/12*15=35/4=8 3/4`
e)
`14/15*6=28/5=5 3/5`
f)
`11/60*72=66/5=13 1/5`

Saját megjegyzésem: Nem vagyok matek tanár és nem ismerem a koncepciót, de amikor még én tanultam a matekot, akkor a tanárunk a lelkünkre kötötte, hogy minden körülmény között kerüljük a vegyes törtek használatát. Vagyis vagy tizedes törtet, vagy normál törtet használjunk. Sokat egyszerűsíthetsz a saját dolgodon, ha nem kevered a dolgokat. Tudom, itt most azt volt a feladat, hogy használjunk vegyes törteket.
0