Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek haziban kéne segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Nem értem és nagyon kéne az eredmény!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
75.
`(-13)*(-2)-?=30`
`26-?=30` Mennyit kell `26`-ból kivonni, hogy `30` legyen?
`?=-4` Tehát `26`-ból `-4`-et kell kivonni, hogy `30` legyen.

`8/3*21-?=1`
`8*7-?=1`
`56-?=1` Mennyit kell `56`-ból kivonni, hogy `1` legyen?
`?=55` Tehát `56`-ból `55`-t kell kivonni, hogy `1` legyen.

`9/7-:3+8/14+?=6`
`(9/7)*(1/3)+8/14+?=6`
`3/7+8/14+?=6`
`(3+4)/7+?=6`
`1+?=6` Mennyit kell `1`-hez hozzáadni, hogy `6` legyen?
`?=5` Tehát `1`-hez `5`-öt kell hozzáadni, hogy `6` legyen.

`(-12)*(-5)+?=0`
`60+?=0` Mennyit kell `60`-hoz hozzáadni, hogy `0` legyen?
`?=-60` Tehát `60`-hoz `-60`-at kell hozzáadni, hogy `0` legyen.

`18/3-(-1/2)-3/2=?`
`18/3+1/2-3/2=?`
`(36+3-9)/6=?`
`5=?`

`5/4-(-3)*7/12-(-3)=48*?`
`5/4-(-21/12)+3=48*?`
`5/4+21/12+3=48*?`
`(15+21+36)/12=48*?`
`72/12=48*?` Mennyivel kell a `48`-at szorozni, hogy `6`-ot kapjunk.
`?=1/8` `48`-at `1/8`-dal kell szorozni, hogy `6`-ot kapjunk.
Módosítva: 2 éve
0