Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlag

Főoldal » Középiskola » Matematika
289
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. a)
`"átlag"=(1*21+2*18+3*4+4*45+5*22+6*10)/120=419/120=3,49`
b)
`"módusz"=4` mint leggyakrabban előforduló elem
`"medián"=4` mint a rendezett sokaság közép értéke (60 és 61 elem)
`"terjedelem"=5` mint a lehetséges szélsőértékek különbözete `6-1=5`
c)
Feltételezve, hogy a `3`-as azért volt ilyen kevés, mert ott a defekt, akkor a leggyakoribb lehet vele szembe. Tehát a `4`-es van szemközt.
0