Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektorok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1622
Mekkora szöget zárnak be egymással az a(3;0) b(1;(gyök)3) vektorok? Lehetőleg magyarázattal légyszíves :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Skaláris szorzatot alkalmazunk.
Tehát
a1*b1 + a2*b2 = gyök(a12 + a22) * gyök(b12 + b22) * cos (bezártszög)

a1 = 3
a2 = 0
b1 = 1
b2 = gyök(3)

Behelyettesíted és megoldod az egyenletet, és kész.
0