Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni a Matek házim-ban?

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{:(155_((10)), -: 2 = 77, "maradék", 1),
(77, -: 2 = 38, "maradék", 1),
(38, -: 2 = 19, "maradék", 0),
(19, -: 2 = 9, "maradék", 1),
(9, -: 2 = 4, "maradék", 1),
(4, -: 2 = 2, "maradék", 0),
(2, -: 2 = 1, "maradék", 0),
(1, -: 2 = 0, "maradék", 1):} uarr => 10011011_((2))`

`{:(351_((6)), =, 3 * 6^2 + 5 * 6^1 + 1 * 6^0),
(, =, 3 * 36 + 5 * 6 + 1 * 1),
(, =, 108 + 30 + 1),
(, =, 139_((10))):}`

Mint említettem, ezt a böngésződ önerőből is megoldja, lásd csatolva.
0