Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gráfok

Főoldal » Középiskola » Matematika
881
Az iskolák közötti labdarúgóbajnokságra jelentkezett 6 csapat között lejátszott mérkőzéseket szemlélteti a 2. ábra. Hány mérkőzés van még hátra, ha minden csapat minden csapattal egy mérkőzést játszik a bajnokságban? (Válaszát indokolja!)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen lejátszandó mérkőzések száma: `(n*(n-1))/2=(6*(6-1))/2=15`

Az ábra szerint eddig összesen 9 mérkőzést játszottak le.

Tehát a visszalévő mérkőzések száma: `15-9=color(red)(6)` mérkőzés.
0