Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldjuk meg az alábbi egyenleteket

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a.)
`2^(2x)=8`

`2^(2x)=2^3`

`"SZ.M.M."`

`2x=3`

`color(red)(x=3/2)`

Mivel csak ekvivalens átalakítást végeztünk a kapott eredmény megoldása az egyenletnek.




b.)
`3^(3x+1)=1/81`

`3^(3x+1)=3^-4`

`"SZ.M.M"`

`3x+1=-4`

`3x=-5`

`color(red)(x=-5/3)`

Mivel csak ekvivalens átalakítást végeztünk a kapott eredmény megoldása az egyenletnek.




c.)
`10^(x^2-2x+2)=100`

`10^(x^2-2x+2)=10^2`

`"SZ.M.M"`

`x^2-2x+2=2`

`x^2-2x=0`

`x*(x-2)=0`


`color(red)(x=0)`

`x-2=0=>color(red)(x=2)`
0